A borotválkozás a férfivé válás fontos állomása – Tedd tökéletessé a fiadnak!
Korcsoport: bármely
Buglya Gergely - 2017-02-24

Ez egyike azoknak a mérföldköveknek az életben, amiket apának-fiúnak együtt kell megélni. Csinálj belőle közös programot, és ne sajnáld rá a pénzt!

A nehezén már túl vagyunk, megbeszéltük, mit kell tudnod abban az esetben, ha a lányod a szőrtelenítésről kérdez. De mi van akkor, ha olyan területre kell merészkedned, ahol elvileg profi vagy? Amikor a fiad a borotválkozásról szeretne mindent megtudni, akkor nem hibázhatsz. Amennyiben bizonytalan vagy, jelentkezz be egy közös borotválkozásra egy borbélyüzletbe és hagyd, hogy a fiad elbeszélgessen a szakemberrel. Nemcsak a terhet veszed le a válladról, de szerzel egy maradandó élményt neki. A Dandy The Barbernél például apa és fia hajvágást is vállalnak, úgyhogy az is megoldható, hogy egy páros borotválásra foglalj időpontot. Ne feledd, nagyon kevés dolog van az életben, amit veled fog először átélni, ezért becsüld meg az ilyeneket!

 

Az 5 legfontosabb lépés ezután:

1., Először is koronázd meg az apa-fia programot, üljetek be egy cukrászdába vagy hamburgerezőbe, és beszéljétek meg a tapasztalatokat.

2., Másodszor hazafelé álljatok meg egy drogériában, és vedd meg neki a teljes készletet:

- arclemosó vagy arcradír (mindkettőből vannak férfi márkák!), mert csak a tiszta bőrt lehet pontosan megborotválni;

- borotválkozás előtti hab vagy zselé, de leginkább krém;

- jó minőségű, minél több pengés borotva (Ezen se spórolj! Nem szeretnéd tudni, milyen depis tud lenni egy kamasz, amikor csúnya az arcbőre…);

- after shave (minél kevesebb illattal és alkoholtartalommal) vagy egy jó hidratáló krém.

3., Az első otthoni borotválkozást csináljátok együtt, vagy hagyd, hogy megnézze, te hogy csinálod. Javasold neki, hogy fürdés vagy zuhanyzás után borotválkozzon, mert olyankor a gőzben felpuhult szőrszálaktól könnyebb megszabadulni.

4., Értesd meg vele már a legelején, hogy attól, hogy a nők is borotválkoznak hébe-hóba, a szőrszálak eltüntetése a borotváról és a csapról nem az ő feladatuk. Fontos szabály, amit meg kell tanulnia tőled: a makulátlan borotválkozó készlet nemcsak a fürdőszoba megjelenésén javít, de a férfi stílusán is meglátszik.

5., Légy türelmes! A borotválkozás a férfivé válás egyik fontos állomása. Ha segítesz neki jól venni ezt az akadályt, egy életre hálás lesz neked, te pedig még büszkébb leszel arra a férfiara, aki belőle válik majd.

 


Extra tipp:

Ha magadat is meg akarod lepni egy tökéletes borotvával, akkor vedd meg a Braun új arc- és testszőr vágóját (MGK30-as sorozat), amely hat-9 különböző funkciójával biztosít hibátlan ápoltságot. A két rögzített fésű 13-féle precíziós hosszbeállítást tesz lehetővé 2 mm-es lépésközönként. A hozzá járó, ingyenes Gillette FlexBall borotvával pontos széleket és íveket alakíthatsz ki, illetve a nyak alatt is szőrteleníthetsz, hogy akkor is lenyűgöző legyen a megjelenésed, ha nincs rajtad semmi. Az elektromos készülék ugyanúgy elmosható és víz alatt is használható, mint a 3 pengés kézi borotva.