Tanulj futni az antarktiszi ultramaratont megnyerő magyar futótól!
Korcsoport: bármely
2022-06-01

Az antarktiszi ultramaratont megnyerő Lubics Szilvia ultrafutónak, arra is van energiája, hogy kezdő futókat támogasson: játékos kihívással szeretné a mozgás és a jótékonykodás fontosságára felhívni a figyelmet.

Szilvi szerint egy közösség sokat segít a motivációban, ezért indít egy futó kihívást a CHERRISK csapatával közösen. Célkitűzésük, hogy a mozgás, a futás a mindennapok részévé váljon. A 30 napos kihívás 2023. március 22-től április 20-ig tart, és a futóterepen túl az Instagramon zajlik. Mire lesz szükséged, ha benevezel? Egy valódi futócipőre, jó adag elszántságra, a mobiltelefonodra és rajta erre az ingyenes applikációra: A CHERRISK GO alkalmazással minden ötödik, mozgással (séta, futás, biciklizés) töltött perc után egy pont, azaz egy virtuális „cserkó” jár. Az összegyűjtött cserkókat nemcsak kedvezményekre lehet aztán beváltani az appon keresztül, hanem jótékonysági „goodie”-ra is, ami beváltásonként 100 Ft támogatást jelent az adott nonprofit szervezetnek a CHERRISK jóvoltából. Kell ennél jobb motiváció?

 

Így vehetsz részt a kihívásban

A kihívásban az vehet részt, aki a napi mozgásáról fényképet készít, és a fényképet feltölti a saját nyilvános Instagram profiljára, a #cherriskkelfutok hashtag használatával. A mozgás lehet bármi: ha korábban leszállsz a buszról és besétálsz a munkahelyedre, az is számít.

Ha a mozgás örömén túl egy nyereményjátékában is indulnál az értékes ajándékutalványért, töltsd le az applikációt, amelyben nyomon követheted a mozgásoddal együtt növekvő cserkószámodat is. Az itt található, aktuális cserkószámodat mindig írd be az Instagram profilodra feltöltött fényképed képszövegébe!

A nyereményjátékban való részvétel feltétele, hogy a kihívás ideje alatt legalább egy fényképet tölts fel a fent leírt módon. Minél gyakrabban mozogsz és töltesz fel fényképet, annál nagyobb eséllyel indulsz a nyereményekért.

 

Szilvi tipp: Gyalogolni ér!

„Ha belevágsz a futásba, de nem tudsz olyan tempóban futni, hogy tudj közben beszélni, akkor a futótempó egyelőre neked túl intenzív. Ilyenkor válts nyugodtan gyaloglásra. A kezdő futóknál tökéletes a gyaloglás-kocogás váltogatása. Nagy élmény lesz megfigyelni, ahogy erősödsz, és egyre kevesebbet kell majd sétálnod” – javasolja Szilvi a kezdő futóknak szóló 10 pontból álló gyűjteményben.

Mivel Szilvi a futás mellett kifejezetten fontosnak tartja a keresztedzéseket is, a kihívásban mindenfajta aktivitásról készült képpel részt lehet venni. A lényeg, hogy elindulj és a mozgás rendszeres legyen.

A mozgással jótékonykodhatsz is

A CHERISK GO-ban 2023. május 10-ig elérhető Nevetnikék Alapítvány jótékonysági goodie beváltásával most a pécsi Nevetnikék Alapítványt támogathatod abban, hogy önkénteseik játékos foglalkozásokkal tehessék kicsit könnyebbé a kórházakban gyógyuló beteg gyerekek mindennapjait.

A kihívás további részletei és a játékszabályzat a CHERRISK Blogon érhető el.