Gyerekkel is lesz mit csinálni az EFOTT-on
Korcsoport: 6 év felett
Buglya Gergely - 2018-07-09

Ez tényleg egy olyan fesztivál, amelyre a napközbeni programokért is érdemes kinézni, sőt, a gyerekeket sem kell otthon hagyni.

Idén a sporttevékenységek mellett az eddiginél is több turisztikai és civil megmozdulás lesz. A fesztiválozók hazai fellépőkkel mehetnek lovaskocsis bortúrára vagy kirándulhatnak az Ingókövekhez, de akár körbe is vitorlázhatják vagy biciklizhetik a tavat. Ha a környéken nyaralunk vagy van szállásunk, megéri napközben kivinni pár órára a gyerkőcöket, hogy ne érezzék, hogy kimaradtak a családi programból. Este pedig a szülők már nyugodtan térhetnek vissza és melegíthetnek be egy tematikus quíz esttel, pálinka- és szörpfőzde látogatással az estékre, ahol a hangulatot olyan előadók biztosítják, mint Horváth Tamás, a Punnany Massif vagy Dub FX.

 

A civil programok megszervezésében az EFOTT idei házigazdája, az Eötvös Lóránd Tudományegyetem hallgatói segédkeznek, akik meglepő és különleges, ám a mai világot hűen tükröző témákkal színesítik a fesztiválozók időtöltését. A Civil Tér központjában világutazás, társadalmi mobilizáció, Trollfoci történet, VB kerekasztal témákban barangolhatnak az érdeklődők, vagy részt vehetnek kémiai kísérletekben, a fantasztikus világ kedvelői pedig a Bosszúállók, a Trónok Harca és az Éhezők Viadala elemzéseiben merülhetnek el. Természetesen a felsőoktatás is központi szerephez jut, amikor kötetlen hangulatban lehet beszélgetni oktatókkal és hallgatókkal az egyetemi kitelepülések keretein belül. Ha nálatok még nem aktuális a továbbtanulás, keressétek meg a dodgemet, az interaktív kamiont vagy a VR Lounge-ot.

 

Az EFOTT helyszínén egyébként van Gyermekmegőrző és játszósarok, amely csütörtöktől vasárnapig várja a kikapcsolódni vágyó családok gyerekeit. A két vezető pedagógus folyamatosan foglalkozásokat szervez (kézműves foglalkozás, diavetítés, játékos meseolvasás, csoportos játékok, fejlesztő játékok, támogatás az egyéni és társasjátékban). Az elkerített területen fedett és nyitott játszóteret alakítottak ki, ahol szoptató- és pelenkázó helyiség, külön mellékhelyiség  biztosítja a kisgyermekes családok kényelmét. 14 év alatt szinte bármekkora gyerekkel érdemes meglátogatni ezt a helyszínt, mert minden korosztálynak készültek játéklehetőséggel, lesz babasarok, mozgásos játszótér, kreatív- és olvasósarok is. A pedagógusok által biztosított gyermekmegőrzéshez kapcsolódó foglalkozások mellett a szombati és vasárnapi napra külön programokból is választhattok:

Szombat

15:00 –  Horváth Éva Sára népdalénekes, énekes foglalkozása
16:00 – Csikós Andrea Papírszínház előadása

 

Vasárnap (A programok szünetében ingyen jégkrém!)
13:00 – Terék József és barátainak Tárogató Hungarikum koncertje
13:45 – Hangszerbemutató
14:30 – Batyu Színház bábszínházi előadás
17:00 – Apacuka zenekar koncertje

 

 

Jó tudni:

  • A helyszínen gyermekmegőrzés biztosított a három év feletti, szobatiszta gyermekek számára.
  • A helyszín 0-14 év közötti gyermekkel látogatható.
  • A helyszín csütörtöktől szombatig 11 és 22 óra között tart nyitva, vasárnap pedig 11-24 óráig várja a gyermekeket.
  • A fesztivál a családok számára kedvezményes belépőjegyet kínál.