Felújított Álomutazót látunk idén
Korcsoport: 6 év felett
2018-12-20

Karácsony környékén nincs is jobb, mint egy családi program. A tavaly nagy sikert elérő szuperprodukció ugyanúgy a BOK csarnokban, sztárokkal, lenyűgöző látványvilággal és fantasztikus slágerekkel éled újra.

Hallgatni, ahogy apa mesét olvas a karácsonyra kapott mesekönyvből, aztán a kedvenc alvós állatunkat átölelve, a karácsonyfa fénye mellett aludni reggelig... Mindannyian visszasírjuk ezt az időszakot. Már akinek volt ilyen időszak az életében.


Tomi, az Álomutazó kisiskolás főhőse például hírből sem ismeri ezeket a meghitt dolgokat. Egy olyan világban él, ahol nincs mézes tej. Se pihe-puha ágynemű. Se alvós állat. Az földi élet akkor fordult ki a sarkából, amikor Tomi sztártudós apukájának fejéből kipattant a történelem legnagyszerűbb találmányának ötlete: az Agyturbósító. Az emberiség azóta fittyet hány a pihenésre, a nyolc óra alvást felváltotta a nyolc másodperces turbózás. Így mindenki sokkal többet tud dolgozni, az emberek sokkal hatékonyabbak, energikusabbak és produktívabbak lettek. Tomi és barátja, a Bárány akcióba lendülnek, hogy bebizonyítsák: az alvás és az álmok igenis fontosak, és hogy a rémálmoktól sem kell félni. Az embereknek újra meg kell tanulniuk álmodni. A nagy kaland Tomit is szembesíti a félelmeivel és a vágyaival. Legfőképpen azzal az álmával, hogy újra együtt legyen a család karácsonykor.


Erről szól ez a produkció, ami tavaly 50 ezer látogatót vonzott és közkívánatra idén újra színpadra kerül, december 22-23-27-28-án. „Az idei darab a 2017-es Álomutazó felújítása. Semmit nem vettünk ki, sőt, egy dallal több is elhangzik, azonban igyekeztünk egy kicsit feszesebbé, pergősebbé tenni a mesemusicalt” – mondta Juronics Tamás, a Szegedi Kortárs Balett művészeti vezetője, a darab rendezője és koreográfusa.


A darabban egyébként Magyarország ismert színészei és énekesei szerepelnek: Stohl András, Szabó Győző, Radics Gigi, Hajdu Steve, Schell Judit, Keresztes Ildikó, Zsédenyi Adrienn, Falusi Mariann, Varga Viktor és Ábel Anita is, és a Tomit alakító két ifjú színész, a Madách Tánc- és Színművészeti Szakgimnázium növendéke, Marinka Móric és az Erdélyből érkező Szabó Hunor.

 

Megdöbbentőek a darab méretei
„Ekkora előadás nincs másik Magyarországon” – tette hozzá Juronics Tamás. A 40 m széles és 25 méter mély, tehát összesen 1000 m2-es színpadon egy 4 emeletes ház magasságú díszlet tölti be a teret, ahol 3 szinten mozognak a színészek, táncosok. Az interaktív ledfal, ami a szereplők mozgására reagál, összesen 374 m2 felületű, ekkora ledfal csak az Álomutazóban látható Magyarországon. A falak mérete 4-szerese a X-Faktorban látott háttérnek!


A színpadon 6 helyszín tűnik fel és sok-sok álomkép. Fellép Szegedi Kortárs Balett 30 táncosa és láthatjuk Rippel Akadémia artistáit is. A 30 táncos – a videófalakon megsokszorozva – több száz szereplővé válik, a színen összesen 266 formatervezett jelmez tűnik fel, de vannak egykerekű e-rollokon száguldó robotok és reptetés a színpadon és a nézők felett. A musical zenei anyaga egyébként már aranylemez és a Rakonczai-Orbán szerzőpáros a 17 dal mellé egy újat is írt a felújított Álomutazóhoz.


Az alkotók a szeptember eleji sajtótájékoztatón vehették át az aranylemezért járó plaketteket


Az UNICEF-fel karöltve

TulipánTündér produkció az idén is gondol a rossz körülmények között élő, segítségre szoruló  gyerekekre. Az UNICEF Gyerekhang kampányát adománygyűjtő akcióval, élményekkel és pénzadománnyal is támogatta az Álomutazó. „Kezdetektől törekszünk arra, hogy az általunk nyújtott élményeket olyan gyerekek is megtapasztalhassák, akik szociális helyzetük miatt ezt nem tehetik meg. Az UNICEF számunkra megkérdőjelezhetetlen biztosíték, hogy az anyagi vagy élményt jelentő adományok a legmegfelelőbb helyre jutnak el” – mondta Illés Gabriella, producer, az UNICEF Bajnoka.


Te is hozzájárulhatsz a jótékonysági akcióhoz: minden jegyvásárló, aki Álomutazó szilikonkarkötőt is vásárol, automatikusan 1000 forinttal támogatja az UNICEF Magyarország nemes céljait. Természetesen nem csak a produkció nézőjeként tudod a szervezet munkáját támogatni, létezik egy adományvonal is: a 13600 tárcsázása után a 32-es kód megadásával 500 Ft-ot adsz.