Ennyi kell, hogy 9%-kal megbízhatóbb legyél a nők szemében
Korcsoport: 6 év felett
2018-04-19

…és bevágódj a gyerekeknél, valamint támogass egy jó célt.

A floridai Petsies játékgyár ezer fő megkérdezésével végzett felmérést, amely során állatokkal fotózott emberek képét mutatták meg az alanyoknak. Az eredményből az derült ki, hogy a macskával fotózott férfiakat 3,4%-kal vonzóbbnak, 4,8%-kal szexibbnek és 9%-kal megbízhatóbbnak ítélték a nők, mint a macska nélkülieket. Kell ez a kis plusz fényezés? Fogadj örökbe egy macskát!

Hogy miért pont macskát, és nem egy kutyát, amikor egy kölyök ebtől 24%-kal lesz szexibb egy pasi a nők szemében? Több magyarázat is létezik. A legkézenfekvőbb, hogy minden kölyök egyszer megnő, és egy nagytestű esetében a 23,8%-ból rögtön 1,8 lesz. Vagy ott van az a racionalitás, amivel Horváth Éva választott tudatosan egy cicát kutya helyett: „a kutyával járó mindennapos teendők nem fértek volna bele az akkori életvitelembe. És mivel hiszem, hogy a kis kedvenceinkért egész életük során felelősek vagyunk, ezért én a cicák mellett tettem le a voksom. Macskusz már 12 éve van velem, és a terhességem alatt sem volt ebből semmi probléma. Örülök, hogy nem váltam meg tőle, amikor Kristóf megfogant, hanem részévé tettem ennek a csodálatos időszaknak. Sokszor dorombolt például a fiamnak a pocakomban” – vallott az egykori modell, aki az április 16-án indult „1 Ft + 1%” kampányában a felelős állattartás és az állatmentés fontosságára hívja fel a figyelmet, a PreVital és a Noé Állatotthon nevében.

„Nem meglepő, hogy Éva a terhessége alatt kellemesnek találta az alacsony frekvenciájú macska dorombolást, ami annyira jótékony tud lenni, hogy még a csonttörések utáni regenerálódásban is hasznát vehetjük” – állítja dr. Kulja András, aki maga is a napokban fogadott örökbe egy cicát a Noé Állatotthonból. Orvosként és gazdiként számos olyan okot ismer, amiért érdemes megfontolni a macskatartást: a macskák közelsége bizonyítottan oldja a stresszt, ezáltal csökkentheti a szív-és érrendszeri betegségek, valamint az agyvérzés kockázatát, és segítenek abban is, hogy a gyermekek felelősségteljesebb felnőtté váljanak.

Nemcsak az orvos, de a Noé Állatotthon képviselője is csak javasolni tudja a macskák örökbefogadását. Schneider Kinga szóvivő szerint az elmúlt évtizedekben örökbe adott 8000 cica gazdája egytől egyig kapott valami többletet azzal, hogy beengedtek egy másik lényt az életükbe.

Ha szeretnéd támogatni a kezdeményezést, – az örökbefogadás mellett – áprilisban és májusban is nagyon egyszerűen megteheted, ugyanis a kampány alatt minden megvásárolt PreVital termék után 1 Ft kerül a Noé Állatotthonhoz, amely szeretettel várja az 1%-os adófelajánlásokat is.

Praktika:
- Ne feledd, hogy egy 6 évnél fiatalabb gyerek még csak a cukiságfaktort érzi a kis kedvencek kapcsán! Ahhoz, hogy tényleg felelősséget tudjon vállalni az állatáért, minimum iskolás korúnak kell lennie.