Gyógyír kell a gyerek bajára? Keresd az újságosnál!
Korcsoport: 24-72 hónap
2016-10-24

Ennek a színes és roppant olvasmányos, humoros grafikai elemekkel ellátott kiadványnak minden kisgyermekes családban ott a helye.

Főleg azért, mert szeretünk aggódni, az aggodalmunkat (a többi napon meg a billegő hokedlit) pedig imádjuk valami írásossal alátámasztani. Az ilyen kiadványokat nekünk, európai szülőknek találták ki. Kongóban 3 hónapos korban veszik először nyilvántartásba a gyerekeket, mert meg akarják spórolni a felesleges papírmunkát. Ott a legtöbb szülő akkor kezd aggódni, amikor a gyerek megéri az iskolás kort, mert valamiből meg kell venni az első ruháját. Mi meg azon agyalunk, hogy mi a teendő a koszmóval, vagy, hogy hogyan előzhető meg az afta. Nagy mázlink van, nekem ez jut eszembe az olyan kiadványokról, mint a Kismama magazin most megjelent, 80 betegséget és tünetet taglaló, szakértők által összeállított kisokosa, a Gyermekbetegségek A-Z-ig.

 

Amikor a csemetén majd begyógyulhatatlannak tűnő sebek éktelenkedtek vagy csak szimplán görcsöl a hasa, és az apafej.hu sem ad megoldást, akkor ez a kiadvány képes eloszlatni a kétségeket. „Ha akkor lett volna otthon egy ilyen magazin, sok idegeskedéstől megkímélhettem volna magam, nem beszélve arról, hogy világosan láttam volna, egy-egy betegség esetén mi az én teendőm” – írja a kiadvány beköszönőjében Vályi-Nagy Erika, a gyermekorvosok által lektorált magazin főszerkesztője, aki a szintén tapasztalt anyukákból álló szerkesztőséggel karöltve minden kisgyermekes szülő életének megkönnyítésére állította össze Magyarország első ilyen kisokosát.

 

A Gyermekbetegségek A-Z-ig a leggyakrabban felmerülő betegségeket, tüneteket könnyen átlátható formában és kizárólag szakértőktől származó információk alapján gyűjtötte össze a megbízható tanácsra vágyó anyukák és apukák számára. A lexikonként funkcionáló kiadvány kategóriánként rendszerezi a csöppségekre leselkedő bajokat, így a baleseti sérülésekre, a fertőzésekre, vagy éppen a szemészeti problémákra is találhatunk külön gyógyírt, de a tünetek és a pici általános állapota alapján is segít beazonosítani az orvosolandó problémákat.

 

Minden kórhoz tartozó cikk, szóljon az laktózintoleranciáról, arcüreggyulladásról, esetleg fogszuvasodásról, közérthető definíciókból, a tünetek részletes leírásaiból, a kezelési lehetőségek ismertetéséből és a megelőzésre vonatkozó jó tanácsokból áll össze, amelyeket minden esetben egy-egy, a témában jártas orvos szaklektorált.